• זמן הכנהשעה ו-10 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג דג לבן (לברק או לוקוס), חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ
  • למרינדה:
  • 2 כפות תבלין טיקה טנדורי
  • 2 גביעים (300 גרם) של יוגורט עיזים
  • 2 כפות גראם מסאלה (תערובת תיבול הודית)
  • 1 כפית שטוחה של שבבי צ'ילי אדום יבש
  • 1 כפית גדושה של כורכום
  • מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • לשיפודים:
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות גסות
  • 1 לימון או ליים, פרוס גס

אופן ההכנה:

אאא

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את קוביות הדג למשך שעה לפחות.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. משפדים את קוביות הדג על שיפודי מתכת או במבוק ונועצים ביניהן פרוסות בצל אדום וליים לסירוגין. מסדרים את השיפודים המוכנים בתבנית וצולים במשך כ-4 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 3 דקות נוספות, עד להשחמה עדינה. מגישים מיד. 

הערה: המתכון מיועד למתירים אכילת דגים עם חלב.